Over ons

Concept

Expertise op vlak van Veiligheid, Milieu en Kwaliteit , waarbij wij ons inschrijven in het ontwikkelingstraject van het bedrijf van de klant.

Missie

ALOR GCV is een onderneming die ondersteuning biedt aan bedrijven op vlak van Veiligheid, Kwaliteit en Milieu. Deze ondersteuning wordt geboden in een ganse waaier van producten waarin wij kunnen bogen op heel wat jaren ervaring in verschillende sectoren, en is bovendien aangepast aan de vraag van de klant. Wij leveren géén standaardpakketten!

Team

Bart Ramaekers
Bart Ramaekers is van opleiding industrieel ingenieur elektromechanica. Hij startte zijn loopbaan met het automatiseren van een verbrandingsinstallatie voor huishoudelijk afval. Al snel werd hij verantwoordelijk voor het onderhoud, de veiligheid en de planning. Intussen behaalde hij ook diploma preventieadviseur niveau 1.

Na 5 jaar werd hij eindverantwoordelijke voor de verbrandingsinstallatie en zorgde zo eind jaren 90 voor het behalen van een ISO 9001 en ISO 14001 certificaat.

Nog eens 5 jaar later besloot hij het operationele leidinggeven achter zich te laten en de opgedane ervaringen ten dienste te stellen van andere ondernemingen. Dit gebeurde door als preventieadviseur of consultant op te treden bij bedrijven in diverse sectoren zoals de afvalinzameling, afvalverwerking, metaalbewerking, bouw, transport, onderhoud, schoonmaak, kunststofverwerking? Ook deed hij ervaring op in een internationale context door te fungeren als QESH-coördinator voor een multinational in 12 Europese landen.

Na het behalen van de nodige certificaten is hij nu sedert 2007 tevens Lead Auditor voor ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en VCA/VCU bij een grote internationale certificatie instelling.

Daarnaast wordt door Alor gebruik gemaakt van specialisten met elk hun ervaring en kwalificaties wanneer dit nodig blijkt in de uitvoering van de opdracht (milieucoördinator A, andere preventieadviseurs, ?).